De terugval met mijn talenten als parachute

Zo nu en dan heb je dat. Ondanks dat, of juist mede doordat, je je passie volgt je ook het gevoel kan hebben je ritme kwijt te zijn. Dat je vanuit je eenheid vergeet te stralen omdat tijd en ruimte opgeslokt worden door .. tsja door wat eigenlijk?

Afgelopen weken waren behoorlijk vervullend maar ook vullend. Allemaal spannende en leuke dingen die ik met open armen wilde verwelkomen. Ik had het universum er immers om gevraagd. Nu ‘kreeg’ ik het. Dus wilde ik alles geven wat ik in mij heb.

En ook ik heb ondanks mijn passie ‘maar’ vierentwintig uur in een dag, tien vingers aan mijn handen, twee oren aan mijn hoofd, één hart in mijn lijf en mijn behoefte aan loyaliteit. 

Ik was dus inderdaad even mijn ritme kwijt. Iets wat een aantal jaren geleden een ‘gevalletje onherroepelijk mijzelf oneindig cumulatief verliezen’ inhield. Wat ik nu met trots wil, kan en durf te delen is dat ik het moment van het risico op mijzelf compleet voorbij te lopen herkende en erkende. En dat ik precies voelde welke talenten ik kon aanwenden om het tij, waarin ik hoe dan ook niet meer wil belanden, te keren.

Mijn grondvester vroeg mij om mijzelf af te zonderen van prikkels en tijd alleen door te brengen. Mijn atleet verleidde me, hoe groot de fysieke weerstand ook was, mijn lijf over ‘bloed-zweet-en-tranen’ grenzen heen te laten stappen.

Mijn schrijver smeekte me om mijn gevoelens een samenstelling te geven van letters en spaties die de lading en smaak dekte zodat ik het kan overbrengen op anderen.

Mijn vrouwe natuur openbaarde zich tijdens het hardlopen aan de kust dusdanig niet te weerstaan dat ik eerbiedig op mijn hurken ben gaan zitten om intens te genieten van het spelen van de oranje zon, de woest-wilde golven en de mystieke essentie van een kleurrijke regenboog met een overgave alsof ik mij in de hemel waande. 

Door mijn talenten de ruimte te geven waarnaar ze zo intens schreeuwend verlangden, voel ik mijn ziel weer sprankelen en hervond ik mijn inspiratie om te creëren en te delen met anderen. Ik heb mijn ritme weer terug. Ik ben weer.