MoodTruck jr.

Ervaar MoodTruck jr.

Voor jou

Ben jij tussen de elf en zeventien jaar oud en sta jij op het punt de wijde wereld in te stappen om het verschil te gaan maken?

Het is knap lastig om jouw ‘Eigen Wijsheid’ te volgen en precies die keuzes te maken waarbij jij je goed voelt. Zeker wanneer anderen om jou heen, ook al bedoelen ze het goed, de dingen anders doen of zien.

Maar het is jouw leven en dus belangrijk dat jij nu al de stappen gaat zetten waarvan jij voelt dat die bij jou passen. Daarom is het nuttig om te weten wat je talenten zijn.

Stel jij jezelf ook wel eens vragen zoals:

 • Wie ben ik?
 • Welke mogelijkheden heb ik in me?
 • Wat kan ik daarmee doen?
 • Hoe word ik gelukkig?

Hoe geweldig zou het zijn om jouw eigen mogelijkheden te onderzoeken, te ontdekken waar jij blij van wordt en vanuit jouw eigen kracht deze dromen waar te kunnen maken?

Door middel van Het Jong Talentenspel ondersteun ik jou bij het maken van belangrijke keuzes ten aanzien van onderwerpen die jou bezighouden. Jij gaat ontdekken wie jij daadwerkelijk bent en wat jij eigenlijk wil bereiken in dit leven.

En ook nog eens opeen hele coole manier: we gaan samen op reis in een camperbusje om jouw talenten te ontmoeten. Geen moeilijke gesprekken maar in spelvorm op avontuur in jouw koninkrijk om te ontdekken wat jou gelukkig maakt.

Voorbeelden van concrete vragen die beantwoord worden:

 • Wat moet ik met mijn leven en talenten aan?
 • Welke studierichting past bij mij?
 • Hoe ga ik om met mijn hooggevoeligheid?
 • Hoe kan ik mijn talenten inzetten in lastige situaties?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik trouw blijf aan mijn eigen gevoel?

Bespreek de mogelijkheden met jouw ouders en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Of lees eerst nog wat meer over Het Jong Talentenspel om te kijken of dit bij je zou kunnen passen.

Zo werkt Het Jong Talentenspel

Een traject bestaat uit een vrijblijvende kennismaking. Als je het fijn vindt, kun je iemand meenemen. We bespreken wat er speelt in jouw leven en jij komt erachter of jij het ziet zitten om samen met mij het avontuur aan te gaan.

BuitencoachingWanneer we besluiten samen te werken ontmoeten we elkaar tijdens enkele sessies van twee á drie uur. Dat doen we vanuit de MoodTruck of, wanneer het weer dat toelaat, heerlijk buiten in de natuur.

Het Jong Talentenspel spelen we aan de hand van twee borden. Bij het spelen van het eerste bord kies jij de talenten uit waarbij jij het gevoel hebt dat ze bij jou passen. Ook kijken we naar de personen die een belangrijke rol spelen in jouw leven. Dit zijn de personen bij wie je hulp kunt vragen als dat nodig is.

Daarna bekijken we samen welke gebieden in jouw leven jij aandacht wil geven. Dit doen we met behulp van ‘groeikaartjes’ waaruit je mag kiezen. Waarbij jij de wens hebt er meer achter te komen wat jij nu eigenlijk voelt en wil bereiken in het leven. Daaruit vloeien bepaalde onderwerpen voort waaraan wij dan samen kunnen gaan werken. Bij ieder vraagstuk kijken we telkens welke talenten je verder kunnen helpen om jouw doel daarin te bereiken.

Bij het spelen van het tweede bord leg jij jouw talenten zo neer dat je kunt zien hoe ze samenwerken. Je krijgt inzicht in je wensdroom, de richting waar je met je leven heen kunt.

Voor ouders

We willen er zijn voor onze kinderen. Ook gunnen we ze alle ruimte die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot zelfstandige, bewuste en gelukkige mensen.

Maar hoe onafhankelijker ze worden, hoe moeilijker het is om ze op het juiste moment te hulp te schieten. Echt zelfvertrouwen bouwen ze pas op met successen in hun persoonlijke ervaringen.

Een persoonlijke ontdekkingsreis in de MoodTruck kan het zelfvertrouwen van je kind nog een flinke boost geven.

De overgang van de lagere naar de middelbare school is een ingrijpende gebeurtenis. Ook tijdens de puberteit hebben jongeren vele uitdagingen. Het uiterlijk verandert, de sociale context wijzigt, groepsdruk gaat een rol spelen en er wordt meer verwacht qua leren en informatieverwerking. Het moment van het maken van een keuze met betrekking tot het profiel en de uiteindelijke studie komt ook met rasse schreden nader.

Roerige tijden en woelige wateren dus voor onze jongeren. Des te meer van belang dat ze zich bewust zijn van de aanwezigheid van hun eigen authentieke navigatiesysteem.

Hoe deze werkt en dat ze daarop kunnen vertrouwen bij het uitstippelen van hun persoonlijke route. Laagdrempelige en positieve coaching kan ondersteuning bieden.

De kracht van Het Jong Talentenspel:

 • Het benadrukt de talenten van je kind waardoor het zelfvertrouwen groeit.
 • Het stimuleert spelenderwijs zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid.
 • Het daagt uit tot het maken van keuzes.
 • Het is een snelle manier om bij de kern te komen en blijvende resultaten te boeken.
 • Het vergemakkelijkt toegang tot talenten en passie.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, heeft de setting waarbinnen de begeleiding plaatsheeft in de MoodTruck een hip imago waardoor de jongere met een positieve mind-set het avontuur aan zal gaan.

Het Jong Talentenspel is een bewustwordingsspel en is inzetbaar voor uiteenlopende thema’s, waaronder; studierichting, pesten, rouw, eenzaamheid, scheiding, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, keuzes, angsten, eetproblemen, seksuele oriëntatie etc.

Interesse?
Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek zodat ik je kan vertellen wat ik voor je kind kan betekenen.

Voor scholen

MoodTruck rijd op aanvraag ook langs bij scholen.

Jongeren lopen zo nu en dan vast op school of thuis. Vaak weten ze zelf ook nog niet precies waar het ‘m nou in zit maar even sparren met iemand die helemaal niets te maken heeft met de omgeving waarin ze zich dagelijks bevinden, kan erg verfrissend en verhelderend zijn.

Tijdens zo’n sessie kan de jongere even zijn of haar hart luchten en eventueel een concrete situatie voorleggen. We maken de persoonlijke krachtbronnen inzichtelijk waardoor bestendig perspectief ontstaat.

Na een sessie in de MoodTruck heeft de jongere een praktisch advies, meer zelfvertrouwen en een positievere instelling.

Thema’s waarbij MoodTruck eerder betrokken is geweest:

 • Anders Bewustzijn (hooggevoelig/hoogbegaafd)
 • Het maken van (studie)keuzes
 • Het aangaan en onderhouden van vriendschap
 • Trouw zijn aan jezelf
 • Inzicht in authentieke talenten

MoodTruck heeft een hip imago waardoor jongeren zich sneller uitgenodigd voelen een stap richting ondersteuning te zetten. MoodTruck gaat diezelfde dag ook weer weg waardoor de jongere zich kwetsbaar durft op te stellen en het maximale uit het gesprek kan halen.