Schatgraven junior (het Jong Talentenspel)

Voor jou

Ben jij tussen de twaalf en achttien jaar oud en sta jij op het punt de wijde wereld in te stappen om het verschil te gaan maken? 

Het is knap lastig om jouw ‘Eigen Wijsheid’ te volgen en keuzes te maken waarbij jij je goed voelt. Zeker wanneer anderen om jou heen, ook al bedoelen ze het goed, de dingen anders doen of zien. Maar het is jouw leven en dus belangrijk dat jij nu al de stappen gaat zetten waarvan jij voelt dat die bij jou passen. Daarom is het nuttig om te weten wat je kwaliteiten zijn.

Stel jij jezelf ook wel eens vragen zoals:

  • Wie ben ik?
  • Welke mogelijkheden heb ik in me?
  • Wat kan ik daarmee doen?

Hoe geweldig zou het zijn om jouw eigen mogelijkheden te onderzoeken, te ontdekken waar jij blij van wordt en vanuit jouw eigen kracht deze dromen waar te kunnen maken?

Door middel van Het Jong Talentenspel ondersteun ik jou bij het maken van belangrijke keuzes en onderwerpen die jou bezighouden. Jij gaat ontdekken wie jij daadwerkelijk bent en wat jij eigenlijk wil bereiken in dit leven. En ook nog eens opeen hele coole manier: we samen op reis in de wereld van jouw talenten in een camperbusje.

Voorbeelden van concrete vragen die beantwoord worden:

  • Wat moet ik met mijn leven en talenten aan?
  • Welke studierichting past bij mij?
  • Hoe kan ik mijn talenten inzetten in lastige situaties?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik trouw blijf aan mijn eigen gevoel?

 

Zo werkt Het Jong Talentenspel

Een traject bestaat uit een vrijblijvende kennismaking. We bespreken wat er speelt in jouw leven en we verkennen samen of dit het moment is om het innerlijke avontuur aan te gaan.

Wanneer we besluiten samen op avontuur te gaan, ontmoeten we elkaar tijdens enkele sessies van twee á drie uur. Dat doen we vanuit de MoodTruck of, wanneer het weer dat toelaat, heerlijk buiten in de natuur.

Het Jong Talentenspel spelen we aan de hand van twee borden. Bij het spelen van het eerste bord kies jij de talenten uit waarbij jij het gevoel hebt dat ze bij je passen. Ook kijken we naar de personen die een belangrijke rol spelen in jouw leven. Dit zijn de personen bij wie je hulp kunt vragen als dat nodig is.

Daarna bekijken we samen welke gebieden in jouw leven jij aandacht wil geven. Dit doen we met behulp van ‘groeikaartjes’ waaruit je mag kiezen. Daaruit vloeien bepaalde onderwerpen voort waaraan wij dan samen kunnen gaan werken. Bij ieder vraagstuk kijken we telkens welke talenten je verder kunnen helpen om jouw doel daarin te bereiken.

Je zult al je talenten gaan leren kennen. Ze maken allemaal onderdeel uit van jou. Naast dat het fijn is te ervaren dat je zo veelzijdig bent, kom je er achter wat jouw talenten voor je kunnen betekenen en hoe ze je kunnen helpen in het leven. Ook zal je gaan ontdekken hoe je je talenten in kunt zetten en samen kan laten werken om jouw dromen en doelen te bereiken.

 

Aan het einde van het traject heb jij inzicht in je wensdroom, de richting waar je met je leven heen kunt en waar je je keuzes op kunt gaan afstemmen.

Bespreek de mogelijkheden met jouw ouders en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met mij op